FSB: O ISIS θα αιματοκυλούσε τη Ρωσία την Πρωτοχρονιά

17:21 12/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Διπλό χτύπημα προετοίμαζε παρακλάδι του ISIS στη Ρωσία όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της γνωστής FSB και επικεφαλής των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, Aleksandr Bortnikov.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της FSB ο ISIS ετοιμαζόταν να «χτυπήσει» τις εκδηλώσεις

για τον ερχομό του νέου χρόνου όπου χιλιάδες Ρώσοι θα βρισκόντουσαν στους δρόμους να γιορτάζουν, αλλά και τις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2018.

Μάλιστα για την Πρωτοχρονιά οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας και ζωσμένοι εκρηκτικά θα αιματοκυλούσαν τη Ρωσία.

Τρεις υπήκοοι χωρών της Κεντρικής Ασίας συνελήφθησαν και δύο όπλα AK-47, δύο αυτοσχέδιες βόμβες και άλλες εκρηκτικές ύλες κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Το FSB εξουδετέρωσε την τρομοκρατική ομάδα και «κατέσχεσε αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, κατέστρεψε πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά που βρέθηκαν στο εργαστήριό τους», δήλωσε ο Bortnikov στη συνεδρίαση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής.

Περίπου 78 μαχητές και οι συνεργάτες τους εξουδετερώθηκαν και περισσότεροι από 1.000 ύποπτοι κρατήθηκαν στη Ρωσία το 2017, σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB. Περισσότεροι από 17.500 αλλοδαποί ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες εμποδίστηκαν να εισέλθουν στη Ρωσία.

The post FSB: O ISIS θα αιματοκυλούσε τη Ρωσία την Πρωτοχρονιά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα