Βετεράνος του Ιράκ με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης της επίθεσης στη Φλόριντα (ΒΙΝΤΕΟ)

09:54 7/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας στρατιώτης, βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, p Εστεμπάν Σαντιάγο, 26 ετών ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα, όπου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του, 8 τραυματίστηκαν και δεκάδες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία με μώλωπες και κατάγματα.

Ο νεαρός δράστης περνώντας από τον έλεγχο του αεροδρομίου άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους που βρισκόταν συγκεντρωμένο στο σημείο παραλαβής αποσκευών. Συνελήφθη

αμέσως μετά το περιστατικό αυτό και ανακρίνεται ενώ οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη, αν και όσο περνούν οι ώρες αποδίδουν το κίνητρο στα ψυχολογικά προβλήματα του 26χρονου.

Ο Σαντιάγο έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιαστεί σε ένα γραφείο του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.

Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι η CIA ελέγχει το μυαλό του και του ζητεί να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Ο νεαρός άνδρας ζούσε στην Αλάσκα όπου είχε έναν γιο, ψάχνοντας για δουλειά καθώς είχε φύγει από τον στρατό τον Οκτώβριο. Αντιμετώπιζε ψυχλογικά προβλήματα και ήταν υπό παρακολούθηση.

Ο Σαντιάγο υπηρέτησε από το 2007 ως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκας, ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ από το 2010 ως το 2011, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Έφθασε στο Φορτ Λόντερντεϊλ λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) από την Αλάσκα, σύμφωνα με τις Αρχές. Τότε έβγαλε το εννέα χιλιοστών όπλο του από τη βαλίτσα του, που είχε περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο Σαντιάγο πήγε σε μια τουαλέτα για να γεμίσει το όπλο του και όταν βγήκε άρχισε να πυροβολεί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι σταμάτησε μόνο όταν του τέλειωσαν οι σφαίρες, οπότε και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ο δράστης, που φορούσε ένα μπλουζάκι Star Wars, παρέμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα