Βενιζέλος: Φεύγω από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι από την πολιτική

14:17 6/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Mε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ότι αποχωρεί από την ηγεσία του ένα χρόνο νωρίτερα, όχι όμως και από την πολιτική.

Επισήμανε ότι προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, από το Πανεπιστήμιο, ότι στάθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989, όταν πολλοί τον

εγκατέλειπαν, υπογράμμισε τις επιθέσεις που δέχθηκε το 2007 στη διεκδίκηση της προεδρίας και εξέφρασε την εκτίμηση όταν δε θα γινόταν ποτέ αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όσο ήταν ηγεμονικό και πλειοψηφικό.
Αποστροφή που ήταν γεμάτη βολές για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ιδιοκτησιακή αντίληψή του για το κόμμα.

Η όλη ομιλία του κάθε άλλο παρά περιέγραφε, πάντως, έναν πολιτικό που οδεύει προς τη συνταξιοδότηση. Η πρότασή του για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, που παραπέμπει σε ένα συμμαχικό σχήμα με κορμό το ΠΑΣΟΚ, έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι ίσως σκέφτεται τον εαυτό του στην ηγεσία. Σχήμα, όπως ήταν η «Ελιά», στα ποσοστά της οποίας στις ευρωεκλογές αναφέρθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οριοθέτησε και τη μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ, με τη θέση ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα προσχωρήσουν, τελικά, στην πολιτική του. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι και ο Σύριζα εκεί θα καταλήξει.

«Τότε θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση», είπε, προσθέτοντας όμως θα πρέπει «πρώτα να έχει ζητήσει συγνώμη για τα ψέμματα που είπε στο λαό, για τις απάτε και τις αυταπάτες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα