Κάποιος να βάλει τέλος στη ζούγκλα των δημοσκοπήσεων

Συνεχίζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στο σύνολο τους να προκαλούν την κοινή γνώμη και να προσπαθούν να παραπλανήσουν και τελικά να χειραγωγήσουν το εκλογικό σώμα. Δημοσιεύονται για μια ακόμη φορά δημοσκοπήσεις που υποτίθεται ότι έγιναν το ίδιο ακριβώς διάστημα με τους ίδιους κοινούς (υποτίθεται) κανόνες και μεθόδους με τα αποτελέσματα να είναι διαμετρικά αντίθετα τουλάχιστον όσον αφορά την πρόθεση ψήφου. Τα αποτελέσματα αποκλίνουν σε κάποιες περιπτώσεις δέκα μονάδες! Και επειδή δεν είναι δυνατόν

να έχουν όλοι δίκιο κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους. Στις εκλογικές αναμετρήσεις ζούμε κάθε φορά το απίθανο φαινόμενο να δημοσιεύονται ταυτόχρονα 7-8 δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν όλες διαφορετικά αποτελέσματα με τη συντριπτική πλειοψηφία τους όσον αφορά την πρόθεση ψήφου να απέχουν από την πραγματικότητα χλμ! Στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου έγιναν πρωτοφανή πράγματα. Δημοσιεύθηκαν εκατοντάδες δημοσκοπήσεις καμία, επαναλαμβάνουμε καμία εκ των οποίων δεν κατάφερε όχι να αποτυπώσει έστω και με κάποιες αποκλίσεις το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε καν να το ακουμπήσει από μακριά. Και δεν μιλάμε μόνο για τη διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων, αλλά και για τη σειρά των άλλων κομμάτων. Έπεσαν όλες έξω στο ποιός θα καταλάβει την τρίτη θέση. Ολες έδιναν μικρότερο ή μεγαλύτερο προβάδισμα στο Ποτάμι και μόνο 1-2 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες κάποιοι υπεύθυνοι εταιρειών ψέλλιζαν στα κανάλια ότι αν και δεν το βρίσκουν στα στοιχεία τους είναι πιθανό η ΧΑ να είναι τρίτο κόμμα. Καμία εταιρεία δεν προέβλεψε τη δυναμική των ΑΝΕΛ. Ολοι τους είχαν στο όριο να μπουν στη Βουλή και τελικά πέρασαν και το ΠΑΣΟΚ το οποίο κάποιες δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι και τέταρτο. Και φυσικά καμία εταιρεία δεν κατάφερε να εντοπίσει τα αξιοσημείωτα ποσοστά των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής, όπως του Λεβέντη και του Γκλέτσου. Σε παραδοσιακά ΜΜΕ ακόμη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν μόλις 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους, μα σε όλες λέμε! Και μιλάμε μόνο για τα ποσοστά των κομμάτων δεν κάνουμε αναφορά στην άλλη απίθανη ιστορία των άλλων δεικτών και ερωτήσεων όπου γίνεται πάρτι με τα διάφορα ερωτήματα που διατυπώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα που θέλει η εταιρεία να βγάλει από αυτά.

Για να επανέλθουμε στα σημερινά. Δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις με δέκα ολόκληρες μονάδες απόκλιση και να μην κινητοποιείται κανείς. Είτε κρατικός φορέας, είτε δικαστικός είτε κάποιος φορέας των ίδιων των εταιρειών. Τα πράγματα είναι απλά. Είτε κάποια από αυτές τις δημοσκοπήσεις είναι μούφα είτε μπορεί και όλες να είναι μούφα αλλά να είναι όλες σωστές όπως είναι ευνόητο δεν γίνεται. Είναι θέμα δημοκρατίας γιατί η χειραγώγηση της κοινή γνώμης και μάλιστα σε μια τέτοια χρονική περίοδο που η χώρα βρίσκεται στον αέρα δεν μπορεί να συνεχίζεται.

The post Κάποιος να βάλει τέλος στη ζούγκλα των δημοσκοπήσεων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα