Βέλγος πρωθυπουργός: Τρομοκρατική η επίθεση στην υπερταχεία

09:03 22/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Τρομοκρατική χαρακτήρισε την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε χθες Παρασκευή σε υπερταχεία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, κοντά στο Αράς, στη βόρεια Γαλλία, ο Βέλγος πρωθυπουργός Τσαρλς Μισέλ.

«Καταδικάζω την τρομοκρατική επίθεση στο τρένο της εταιρείας Thalys και εκφράζω την συμπόνια μου στα θύματα» έγραψε ο Βέλγος πρωθυπουργός στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα

με τον εκπρόσωπο Τύπου της SNFC, τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας φέρει τραύματα από σφαίρες.

Oι δύο εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις ομάδες διάσωσης.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε ενώ έβγαινε από την τουαλέτα από δύο Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν στο τρένο και τον άκουσαν να γεμίζει το όπλο του. Είχε στην κατοχή του ένα ή δύο όπλα και το ένα από αυτά φέρεται ότι ήταν ένα καλάσνικοφ.

Νωρίτερα, γαλλική αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο ύποπτος, που έχει συλληφθεί, είναι ένας 26χρονος άνδρας Μαροκινός ή μαροκινής καταγωγής σε βάρος του οποίου φέρεται ότι διεξαγόταν έρευνα από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Μέχρι στιγμής πάντως η ταυτότητα του άνδρα αυτού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα