Βαρουφάκης στην Bild: Έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε

21:04 20/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild δήλωσε πως «έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε» ενώ ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild για την ελληνική έξοδο από το μνημόνιο είναι «Σιγά που σώθηκε».

«Η Ελλάδα

βρίσκεται στο ίδιο σημείο, στην ίδια μαύρη τρύπα και βυθίζεται ολοένα μέσα σε αυτήν διότι οι δανειστές, μεταξύ άλλων, με τα μέτρα λιτότητας εμποδίζουν επενδύσεις και κατανάλωση» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και προσθέτει: «Έχουμε μια δραματική υπερχρέωση στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, οι μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και οι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώνουν (φόρους) 75% στο κράτος – ξεκινώντας από το πρώτο ευρώ! Αυτό σκοτώνει κυρίως νέους επιχειρηματίες».

Όπως υπογραμμίζει: «Το πλεόνασμα είναι πολύ πραγματικό, καθόλου ψεύτικο. Ωστόσο, αντικατοπτρίζει τη σάρκα και το αίμα που το κράτος αφαιρεί από ένα ετοιμοθάνατο ιδιωτικό τομέα».

The post Βαρουφάκης στην Bild: Έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα