Βαρουφάκη στοχοποιούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική για τα μνημόνια

20:45 14/5/2015 - Πηγή: Aixmi
Ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια και όλα δείχνουν ότι οι συνεδριάσεις της θα χρωματιστούν από μεγάλη ένταση. Η πλειοψηφία Σύριζα-ΑΝΕΛ έχει ορίσει ως ελεγχόμενη περίοδο τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Αντώνη Σαμαρά.Ωστόσο, από την πρώτη
στιγμή κατέστη σαφές ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν πρόθεση να διερευνήσουν και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σύριζα -με πρώτο στόχο τον Γιάννη Βαρουφάκη.Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Ανδρέα Λοβέρδου: «Οι αναφορές από εμάς στη παρούσα περίοδο θα είναι συνεχείς. Το ξέρω ότι έχετε την πλειοψηφία και θα αρνηθείτε την διερεύνηση. Όμως οι αναφορές θα είναι συνεχείς. Πώς να μην είναι, όταν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών είπε τραγικά πράγματα για το PSI; Για τον υπουργό αυτόν οι μομφές από τον ίδιο τον Αλέξη Μητρόπουλο ήταν σαφείς. Δεν θα κάνουμε αναφορά σε αυτά; Δεν θα κάνουμε αναφορά σε έναν πολιτικό ο οποίος ζημιώνει τη χώρα κάθε μέρα; Αφού κάνατε το λάθος να ανοίξετε τώρα την Εξεταστική τότε θα αναφέρουμε κάθε μέρα τον Βαρουφάκη».

Ενώ και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σημείωσε: «Τώρα που θα ψηφιστεί το τρίτο Μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μοιραία η εξεταστική Επιτροπή θα ασχοληθεί και με αυτό. Δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσει».

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο βουλευτής του Σύριζα Κώστας Λαπαβίτσας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να μπει γκιλοτίνα στην έρευνα και ότι όλα τα ζητήματα -ακόμα και για το σήμερα- θα συζητηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα