Προσωρινή διαγραφή του Γιώργου Λιάγκα από την ΕΣΗΕΑ για διαφήμιση

20:12 14/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Προσωρινή διαγραφή για 5 μήνες από τα μητρώα της επέβαλε στον Γιώργο Λιάγκα η ΕΣΗΕΑ, για διαφήμιση του αποσκληρυντικού πλυντηρίου «CaCo» της εταιρείας Calgon. Η ποινή κατακυρώθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με ψήφους τρεις έναντι δυο, για παράβαση του άρθρου 5, παρ. γ” του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Με υπόμνημα του ο γνωστός παρουσιαστής ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δικαιολογηθεί, υποστήριξε όμως ότι δεν έκανε κάτι περισσότερο από αυτό που κάνει η πλειοψηφία των δημοσιογράφων

που έχουν δικές τους εκπομπές σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο -στις οποίες απασχολούνται εκατοντάδες δημοσιογράφοι.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, τις οποίες παρουσιάζουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι έμμεσες αναφορές σε προϊόντα είναι συνηθισμένες, φυσιολογικές και επιβεβλημένες, γιατί έτσι προκύπτουν κέρδη για τα Μέσα -και μέσω αυτών πληρώνονται και οι εργαζόμενοι».

Και κατέληξε:

» Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να προσβάλλω ή να ευτελίσω το λειτούργημά το οποίο εκτελούμε ή να παραβώ τις αξίες που προκύπτουν από το Καταστατικό, αλλά και από το ήθος και την προσωπικότητα του καθένα μας ξεχωριστά. Λυπάμαι για την αναστάτωση που προκάλεσα και δηλώνω πως θα σεβαστώ την οριστική απόφαση του οργάνου σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα