Τζανακόπουλος: Ισχύει ο νόμος Παππά στον διαγωνισμό για τις άδειες

13:42 11/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε πρωτίστως στο θέμα των αδειών και της συγκρότησης ΕΣΡ.

Σχετικά με τις άδειες ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Χαρακτήρισε «βαρύ το καθήκον του ΕΣΡ και εξαιρετικά υψηλό τον πήχη για το χρονοδιάγραμμα και το ύψος του

τιμήματος».

Όταν ρωτήθηκε για τα χρήματα που ήδη έχουν μπει στα δημόσια ταμεία είπε ότι όσον αφορά στο ζήτημα αυτό «θα προχωρήσουμε κατά νόμον ανάλογα με το τι θα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Αυτή τη στιγμή ισχύει ο νόμος Παππά για τα κριτήρια έκδοσης αδειών». Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμο-γέφυρα είπε ότι «θα συζητήσουμε με το ΕΣΡ και μετά αφού μας παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα θα καταλήξουμε στην απόφασή μας».

Για τη συναίνεση στη συγκρότηση ΕΣΡ δεν απέφυγε να επιτεθεί εκ νέου στη ΝΔ κάνοντας λόγο για υποχώρηση πό την πολύμηνη στάση αδιαλλαξίας και τονίζοντας: «Μετά τη χθεσινή θετική εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού παρά τη διαρκή υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και υποστήριξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάστηκε να υποχωρήσει καθώς μέχρι πρότινος έθετε ως όρο για συναίνεση τη συνολική κατάργηση του νόμου Παππά«.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού την επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, ενώ άσκησε και σ αυτό το θέμα δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση της. Όπως είπε, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, του οποίου οι θέσεις είναι «προωθητικές στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος».

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει αλλαγή της συμφωνίας και τέταρτο μνημόνιο, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι μόνο αυτή επιδιώκει κάτι τέτοιο για να επιβάλει σκληρή ατζέντα λιτότητας ως αντάλλαγμα για το χρέος.

«Η κυβέρνηση εργάζεται για τη ρύθμιση του χρέους σε συνεργασία με τους εταίρους» υπογράμμισε και σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ εστίασε στη δήλωση του Τζέρι Ράις ότι το ΔΝΤ δεν στηρίζει νέα μέτρα.

«Το χρονοδιάγραμμα αλλά και το πώς θα υλοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος είναι σαφές. Στοχεύουμε στις 5 Δεκέμβρη να υπάρξει απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία για τα μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επίσης, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του ΔΝΤ ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «το ΔΝΤ συμμετέχει ως τεχνικός συμβούλος. Η πάγια πρακτική είναι ότι η κυβέρνηση υπογράφει ξεχωριστές συμφωνίες με Ευρωπαίους και ΔΝΤ και καμία από αυτές δεν θεωρήθηκε επιπλέον Μνημόνιο. Με αυτή την έννοια η μοναδική συμφωνία είναι αυτή του περασμένου Ιουλίου. Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων αν υπάρξει συμφωνία για να συμμετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα