Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

10:16 20/3/2015 - Πηγή: Aixmi

H ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προτείνει μεταρρυθμίσεις που θα συνάδουν με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την άτυπη μίνι-σύνοδο για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη επιτάχυνσης της όλης διαδικασίας, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος.

«Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εξετασθούν, να αξιολογηθούν […] ώστε να είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας», είπε

χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως η Αθήνα θα πρέπει να είναι «πιο συγκεκριμένη» στις προτάσεις που καταθέτει.

Ο ίδιος, προειδοποίησε πως η διαδικασία «πρέπει να επιταχυνθεί» καθώς «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έδειξε ικανοποιημένος από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά τη μίνι Σύνοδο των Βρυξελλών.

«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί… Όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για κοινή ανάγνωση στην απόφαση του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη» τόνισε.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση υλοποίησης υφεσιακών μέτρων, του email Χαρδούβελη. Θα καταθέσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις τις οποίες και θα υλοποιήσει«.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι επαναβεβαιώθηκε από όλες τις πλευρές η διάθεση να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η χρηματοδοτική δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να προωθεί άμεσα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, το συγκεκριμένο ύψος των οποίων θα ανακοινώσει την Παρασκευή.

«Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, πρέπει να υπάρξει λεπτομερής και πλήρης κατάλογος των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε από την πλευρά της η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα γερμανικά ΜΜΕ.

Nα σημειωθεί ότι σύσκεψη των «οκτώ» τελείωσε στις 03.30 τα ξημερώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα