Τσίπρας: «Θα πέσετε το βράδυ των ευρωεκλογών» – Βενιζέλος: «Είσαι πέμπτη φάλαγγα»

20:56 30/3/2014 - Πηγή: Aixmi

Θύελλα προκάλεσε στην ολομέλεια της Βουλής η κατάθεση, από τον Αλέξη Τσίπρα, πρότασης δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα -πρόταση που η κυβέρνηση δε δέχθηκε να συζητηθεί, με το επιχείρημα ότι το Νοέμβριο είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης συνολικά η κυβέρνηση, συνεπώς και ο υπουργός Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του Σύριζα «πιάστηκε» από την αρχική τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας

Δημήτρη Σταμάτη ότι αν επρόκειτο να γίνει η συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας, αυτή έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως.

Ο αντιπρόεδρος και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Ευάγγελος Βενιζέλος, όμως, απέρριψε την πρόταση του Σύριζα, γεγονός που σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωτοφανές άδειασμα του υπουργού, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί αμέσως.

Από εκεί και μετά η συζήτηση έγινε εκρηκτική. Ο πρόεδρος του Σύριζα κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να μη δεχθεί την άποψη Βενιζέλου, απειλώντας ότι -σε αντίθετη περίπτωση- θα κατέθετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, για να του απαντήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ότι δεν εκβιάζεται και να σχολιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι συντελείται χυδαίος εκβιασμός σε βάρος του προέδρου της Βουλής.

Τελικά, η πρόταση Τσίπρα απερρίφθη και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα αποχώρησε, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά Μεϊμαράκη η οποία θα συζητηθεί άλλη μέρα.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είπε ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει τη νύχτα των ευρωεκλογών, για να του απαντήσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ότι δρα ως Πέμπτη Φάλαγγα εναντίον των συμφερόντων της χώρας.

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός έκανε δήλωση, με την οποία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας και το ίδιο το Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα