Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Το να ζητάτε εκλογές είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα

22:44 1/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ για τη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ανακίνηση σεναρίων περί Grexit με αφορμή τις δηλώσεις Ξυδάκη περί δραχμής.

Ο πρωθυπουργός επίσης υπονόησε ότι οι εκλογές που ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγούν σε Grexit και έκλεισε τα σενάρια των πρόωρων

εκλογών λέγοντας πως εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

«Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα, κ. Μητσοτάκη», είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει το φθινόπωρο του 2019».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε ότι «θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών».

«Αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω και από κάθε οικονομική λογική και από κάθε συνταγματική λογική», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή το ΔΝΤ ζητεί επιπλέον μέτρα, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ζητεί από την κυβέρνηση να δεχθεί αυτά τα μέτρα.
«Aπό τη μία λέτε ότι καθυστερούμε και την ίδια στιγμή που λέτε ότι καθυστερούμε μας λέτε ότι σπεύδουμε για να μείνουμε στην εξουσία να δώσουμε γη και ύδωρ. Μονά ζυγά δικά σας. Αποφασίστε Είμαστε εμμονικοί αριστεροί που δεν καταλάβαίνουν τη σοφία του ΔΝΤ ή μειοδότες που τα χουμε δώσει όλα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, μέσα σε ενάμιση χρόνο, έστησε την οικονομία ξανά στα πόδια της.

Τέλος, αναφορικά με το Grexit ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αντιστρέψει πλήρως τις εντυπώσεις από τις αναφορές Μητσοτάκη ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν στελέχη που συντάσσονται με τις θέσεις Σόιμπλε για την έξοδο από την ευρωζώνη:

«Σε σχέση με τις κορώνες περί Grexit, μη χαλάτε το χρόνο σας σερβίροντας ξαναζεσταμμένο φαγητό. Αποδείξαμε εκεί που οι αποφάσεις ήταν βαριές και δύσκολες το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό με μεγάλο κόστος». Εσείς, συνέχισε, «από την πολλή σας αγάπη στον Σόιμπλε προσέξτε μην ταυτιστείτε στο τέλος με τις απόψεις του και τα σχέδιά του. Το να ζητάτε με πάθος εκλογές είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα.

Εκτός κι αν δεν γνωρίζετε πού θα μπορούσε οδηγήσει μια τέτοια εκδοχή. Και να ‘λεγε κανείς ότι εχετε κάποια σοβαρή αντιπρόταση να το καταλάβω.

Εσείς θέλετε εκλογές για να παραδώσετε το λαό και τη χώρα στα χέρια των πιο ακραίων εκ των δανειστών, δε θα παραδώσουμε στα χέρια των προθύμων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Μητσοτάκη,tsipras, mitsotaki