Τσίπρας: Παραιτούμαι, έκανα ότι μπορούσα | Εκλογές για να πάρω νέα ισχυρή εντολή

22:58 20/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Με ανοιχτή επίθεση στους διαφωνούντες του Σύριζα, αλλά και το «παλαιό πολιτικό σύστημα», συνόδευσε ο Αλέξης Τσίπρας την ανακοίνωσή του ότι αποφάσισε να παραιτηθεί για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Περιέγραψε το νέο μνημόνιο ως την καλύτερη δυνατή συμφωνία, τονίζοντας πάντως ότι δεν πέτυχε αυτό που επεδίωκε.

Ζήτησε δε καθαρή

εντολή, λέγοντας ότι εξάντλησε τα όριά της η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, και ισχυρή κυβέρνηση για να προωθήσει το πρόγραμμά του.

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να θέσω στην κρίση σας όσα έπραξα. Και τα καλά και τα κακά. Η λαϊκή εντολή εξάντλησε τα όριά της. Εσείς θα αποφανθείτε αν η συμφωνία που πετύχαμε μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Εσείς θα κρίνετε ποιος και πώς μπορεί να διαπραγματευτεί την απομείωση του χρέους».

Και επιτιθέμενος εναντίον της «Αριστερής Πλατφόρμας» και των άλλων διαφωνούντων, τους κατηγόρησε ότι θέλουν και δραχμή και μνημόνιο.

«Θα κρίνετε και όσους έδωσαν τη μάχη και όσους διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να μετατρέψουν τη μειοψηφία την πλειοψηφία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά της αντιπολίτευσης, «Θα κρίνετε και όλους εκείνους που μας έλεγαν να υπογράψουμε ό,τι μας έφερναν οι δανειστές», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα