Τσίπρας: Να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης

12:09 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνεχίζεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ξεκίνησε πριν από λίγο με τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Με σαφή αναφορά στο ΔΝΤ και με αφορμή τις χθεσιές άκαρπες διαπραγματεύσεις των κλιμακίων των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση μίλησε για συνήθη εμπόδια από γνωστούς φίλους.

Το πραγματικό διακύβευμα δεν παίζεται στο επίπεδο των κλιμακίων αλλά στο επίπεδο της πραγματικότητας,επεσήμανε και μίλησε για αλλαγή σελίδας. «Επιμένουν

στο δικό τους το βιολί αλλά αυτόν τον παράφωνο σκοπό δεν μπορεί να τον ακούει η κοινωνία»είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «τώρα είμαστε εμείς σε θέση να συνθέσουμε τη μουσική της άνοιξης της ελληνικής οικονομίας ώστε τη φορά αυτή τους καρπούς να μην τους γευθούν μόνο λίγοι αλλά να επαρκέσουν να επουλώσουν τις πληγές της κρίσης και να καλύψουν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας«.

Προέβλεψε επιστροφή στην κανονικότητα το 2021 υπό τρεις προϋποθέσεις: Τη σταθεροποίηση της οικονομία, τη μείωση της ανεργίας και την ανακοπή της συνεχούς ροής Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό.

Επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας: «Ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση της προστασίας στην εργασία, η φορολογική ασυλία στον μεγάλο πλούτο, η προστασία των ισχυρών απέναντι στον μικρό και μεσαίο ανταγωνισμό. Για εμάς ευημερία είναι η μείωση των ανισοτήτων,η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή δουλειά, σε ένα βιώσιμο κράτος«.

Keywords
Τυχαία Θέματα