Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα

00:36 21/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Με τα αποτρόπαια τρομοκρατικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε Άγκυρα και Βερολίνο, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός στο Ηράκλειο, επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ασφάλεια των χωρών αλλά και η αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση της χώρας και στη συμφωνία με τους εταίρους, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που την τοποθέτησε χρονικά

το 2018.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε μια συμφωνία που παρά τους περιορισμούς οδηγεί σε ορατή λύση. Μια συμφωνία δύσκολη αλλά υλοποιήσιμη. Την οποία εφαρμόζουμε.

Τέλος αυτής της συμφωνίας είναι το 2018. Από εκεί και πέρα, και θέλω σε κάθε περίπτωση να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπάρχουν άλλα μέτρα. Η κυριαρχία της χώρας μας αποκαθίσταται. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν.

Την ίδια στιγμή άσκησε δριμύτατη επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την στάση που κράτησε στη Βουλή στο θέμα της καταβολής της 13ης σύνταξης.

Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο , είπε χαρακτηριτικά ο κ. Τσίπρας.

«Το καλό είναι ότι την επόμενη Πέμπτη 1.600.000 συνταξιούχοι θα λάβουν τη σύνταξη τους.

Το κακό είναι ότι διαφωνεί ο Μητσοτάκης, ο σύντεκνος σας»

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τη συμφωνία με τους δανειστές, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν έχουν κανένα δικαιώμα να υποδείξουν πως θα διαχειριστούμε τα ποσά που υπερπλεονάζουν.

Προχωρήσαμε στην αναστολή της άρσης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Και επεξεργαζόμαστε, πριν φύγει αυτός ο χρόνος και σε άλλα μέτρα αναδιανομής τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αντιμετωπίστηκε από την σκληρή πτέρυγα των δανειστών με μια ακατανοήτη επιθετικότητα. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι τα χρήματα αυτά είναι του ελληνικού λαού και στον ελληνικό λαό τα επιστρέφουμε.

Από την στιγμή που υλοποιούμε κατά γράμμα την συμφωνία, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας υποδείξουν πως θα διαχειριστούμε τα ποσά που υπερπλεονάζουν, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα