Τσίπρας: Φθάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα – Μοσκοβισί: Ο ελληνικός λαός να δει φως στο τούνελ

13:35 15/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου του με τον Πιερ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως «είδαμε τα αποτελέσματα της Eurostat και είδαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημαντική υπεραπόδοση καθώς επιστρέψαμε στην ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 μιλούν για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και 3%«.

Καλωσόρισα τον Π. Μοσκοβισί για μια συνεργασία

μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που δείχνουν σημαντική πρόοδο της Ελλην. Οικονομίας. 1/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 15, 2017

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού» επεσήμανε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως «όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού«.

Είναι ώρα να αναγνωρίσουν όλοι τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Μπορούμε να συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις, αλλά φτάνει με τη λιτότητα. 2/3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 15, 2017

Επίσης , έστειλε μήνυμα λέγοντας πως «φθάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα. Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο αλλά μέτρα ανακούφισης» και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ζωτικής σημασίας να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο λογικής, μια συμμαχία των λογικών».

Είμαι σίγουρος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ένας σημαντικός εταίρος σε μια συμμαχία της λογικής που χρειαζόμαστε σήμερα στην Ευρώπη.3/3 pic.twitter.com/1C7QFmyMbN

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 15, 2017

«Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά» είπε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως τόνισε: «Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις. Το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας. Με λίγες προσπάθειες από όλους, μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε».

«Θέλω οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τούνελ της λιότητας. Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.

The Greek people need to see a light at the end of the austerity tunnel. I am hopeful. @tsipras_eu @EEAthina pic.twitter.com/XLHbxHf5oT

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) February 15, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα