Να τελειώσει η λιτότητα στην ελλάδα ζήτησε ο τσίπρας από τον μοσκοβισί (βίντεο)

13:26 15/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Το μήνυμα ότι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα μετέφερε στον επίτροπο νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εντυπωσιακή υπερ- απόδοση της ελληνικής οικονομίας και για ανάπτυξη 2,5% το τρέχον έτος».
«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Όλοι πρέπει να αναγνωρίζουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Το μήνυμά μας είναι φτάνει πια με τη λιτότητα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Επανέλαβε ότι απαιτείται ουσιαστική ανακούφιση και βήματα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ σε μία σαφή αιχμή απομόνωσης του ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας συνέστησε μέτωπο λογικής με τη δημιουργία όπως χαρακτηριστικά είπε «κοινού μετώπου συμμαχίας των λογικών».
Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «καταστροφική» τη συζήτηση για μέτρα ακόμα και 1 ευρώ και πρόθεσε:

«Μπορούμε να συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις αλλά με μηδενικό αντίκτυπο… Ο χρόνος είναι σημαντικός, είμαι αισιόδοξος ότι η Κομισιόν θα είναι ένας ανεκτίμητος σύμμαχος».
Αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα έως τις 20 Φεβρουαρίου που είναι η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης εμφανίστηκε από την πλευρά του ο επίτροπος Μοσκοβισί.
Συγκεκριμένα είπε ότι το Eurogroup «θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους για μια συμφωνία» ζητώντας «λίγη ακόμα προσπάθεια από όλες τις πλευρές».
Χαρακτήρισε «πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για την Ελλάδα» σημειώνοντας ότι «οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη».
«Οι αποφάσεις όποιες κι αν είναι πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς και αυτοί εντάσσονται στις δικές μας προβλέψεις» πρόσθεσε.
«Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας, όμως όπως προείπαμε πρέπει να υπάρξει ένα ισορροπημένο σετ μεταρρυθμίσεων ώστε η οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και ελκυστική για τους επενδυτές».
«Η εμπιστοσύνη είναι η λέξη κλειδί για να πετύχουμε τους αριθμούς» κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι «οι επόμενες ημέρες είναι ζωτικής σημασίας αλλά δεν νομίζω ότι απέχουμε από τη λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα