Τσίπρας: Δεν υποχωρώ σε ακρότητες -Με πολεμούν ολιγάρχες ΜΜΕ

15:26 23/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε μια καθοριστική στιγμή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σε ένα κατεξοχήν δύσκολο ακροατήριο, στην κεντρική επιτροπή του Σύριζα, στην οποία πάνω από το 30% πρόσκειται στην «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να παραβιάσει τις «κόκκινες» γραμμές στις συντάξεις, τις απολύσεις και στον ΦΠΑ.

«Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις», τόνισε

με έμφαση, «έχουμε κάνει το χρέος μας, ήρθε η ώρα και για την Ευρώπη να κάνει το δικό της». Διαχωρίζοντας, έτσι, τις ευρωπαικές κυβερνήσεις και την Κεντρική Τράπεζα από το ΔΝΤ, το οποίο κατηγόρησε για επιμονή σε ακρότητες, επειδή «δεν εννοεί να παραδεχτεί την αποτυχία του προγράμματός του».

Ο πρωθυπουργός διαχώρισε, όμως, και τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε από την υπόλοιπη Ευρώπη, μιλώντας για υπονομευτές της προσπάθειας. «Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία, διακινούν σενάρια, στην αρχή με διαρροές και μετά με δηλώσεις. Θέλω να τους στείλω καθαρό μήνυμα: αν μπορούν ας βοηθήσουν αν δεν μπορούν ας σιωπήσουν», υπογράμμισε, και στοχοποίησε και ελληνικά ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τα «φωνή των δανειστών¨.

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για «εγχώρια ολιγαρχία και παλαιά πολιτική ελίτ» που ευθύνονται -όπως είπε- για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.

«Ο αντίπαλος δεν βρίσκεται μόνο στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ο αντίπαλος βρίσκεται και εντός των τειχών. Εκτός από τους ξένους υπάρχει και το λόμπι των υποστηρικτών τους στο εσωτερικό που εκφράζει τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν την τελευταία εικοσαετία και ακόμη και στα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Εκτός από την αντιπολίτευση, υπάρχουν οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τον τόπο, η αντίδρασή τους είναι λυσσαλέα. Δεν είναι τυχαία η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από Μέσα Ενημέρωσης που την μία μέρα βλέπουν να κάνουμε συμβιβασμούς και την άλλη να οδηγούμε την χώρα στα βράχια, πολλές φορές και τα δύο ταυτοχρόνως. Ας το καταλάβουν οι ολιγάρχες ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουν φόρους, τα δάνειά τους, τις τηλεοπτικές τους συχνότητες, να πληρώσουν όπως πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Όσο κι αν εκβιάσουν δεν θα αλλάξουμε θέση».

Keywords
Τυχαία Θέματα