«Αυγή» : Δε θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ στις 6 Ιουνίου

14:21 23/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Η «Αυγή» διαμηνύει στους δανειστές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ, στις 6 Ιουνίου, αν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία που θα απελευθερώνει κονδύλια προς την Ελλάδα. Με δεδομένο ότι τα χρήματα στα δημόσια ταμεία έχουν στερέψει, θα πληρωθούν μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις.

«Τώρα πλέον τα ψέματα τελείωσαν. Οι δανειστές γνωρίζουν ότι την 6η Ιουνίου,

από την οποία μας χωρίζουν δύο εβδομάδες, η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβάλει τη δόση με δικά της χρήματα, καθώς διαθέτει λεφτά για τις ανάγκες του κράτους, δηλαδή μισθούς,συντάξεις, υγεία κλπ. και δεν τις περισσεύουν. Κουκιά μετρημένα. Η κυβέρνηση σταθερή στις κόκκινες γραμμές, όχι του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά αλλά της χώρας, αρνήθηκε να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής των προκατόχων της.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ξαναμπεί η χώρα στο μαρτύριο της σταγόνας και διεκδικεί συμφωνία απαλλαγής από το Μνημόνιο και ανάπτυξης με κατάλληλη διευθέτηση του χρέους. Το νέο στοιχείο τώρα ότι φαίνεται καθαρά πως το στρατόπεδο των δανειστών δεν είναι ενιαίο. Οι λίγες επόμενες μέρες λοιπόν είναι οι πιο κρίσιμες. Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση και να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα