Τσίπρας: Δεν έχω κρυφό σχέδιο εξόδου από το ευρώ

14:56 8/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Έχουμε ισχυρή εντολή όχι για να συγκρουστούμε με την Ευρώπη αλλά με τα κατεστημένα συμφέροντα, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στο Ευρωκοινοβούλιο κάνοντας παράλληλα λόγο για μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

«Η ετυμηγορία δεν είναι επιλογή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή για επιστροφή στις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης» είπε στη

συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργος.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν αυτούς τους πέντε μήνες. Η βασική ευθύνη όμως για τα αδιέξοδα δεν αφορούν τους 5 μήνες αλλά τα 5 χρόνια εφαρμογής προγραμμάτων.

Σας διαβεβαιώ ότι η Ελλάδα 5 χρόνια έκανε μια πρωτοφανή προσπάθεια προσαρμογής. Έχει εξαντλήσει τις αντοχές του λαού. Σέβομαι απολύτως τις προσπάθειες άλλων χωρών να αντεπεξέλθουν. Πουθενά όμως τα προγράμματα δεν ήταν τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα. Η πατρίδα μου έχει μετατραπεί σε ένα πειραματικό εργαστήρι λιτότητας, αλλά το πείραμα δεν πέτυχε. Η πλειοψηφία του λαού αισθάνεται πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να απελευθερωθεί από αυτή την πορεία. Αυτό υλοποιούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα