Τσίπρας: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή Κοτζιά- Ο Καμμένος μπορεί να τα λέει στο εσωτερικό

15:53 19/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Θερμά λόγια επιφύλαξε ο πρωθυπουργός για τον Νίκο Κοτζιά, στη συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες, και απέρριψε κάθε σκέψη να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησής του, όπως ο ίδιος ζήτησε.

«Χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή στο γραφείο μου, με την ένδειξη «Αυστηρά προσωπικό». Θα διαβάσω με προσοχή τι γράφει μόλις επιστρέψω στην Αθήνα. Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που λαμβάνω ως αυστηρά προσωπικές. Για μένα το θέμα έχει λήξει.

Αύριο θα συναντηθώ με τον Νίκο Κοτζιά», είπε, εννοώντας πριν από την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, το Σάββατο στις 11 το πρωί.

«Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ. Ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι συχνά».

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και για τον Πάνο Καμμένο και ειδικά για τη δική του φράση ότι δεν θα ανεχθεί, πλέον, καμιά προσωπική στρατηγική. Όπως εξήγησε, εννοεί την παρουσία Ελλήνων υπουργών στο εξωτερικό. Εκεί πρέπει να μεταφέρουν μόνο την επίσημη θέση τής κυβέρνησης και όχι τις προσωπικές τους απόψεις. Ήταν ξεκάθαρο ότι εννοούσε τα όσα είπε στις ΗΠΑ για plan b στο θέμα των Σκοπίων ο υπουργός Άμυνας. Συνεπώς, δεν πρόκειται να τεθεί κανένα θέμα αν παρουσιάζει τις διαφορετικές θέσεις του στο εσωτερικό τής χώρας.

The post Τσίπρας: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή Κοτζιά- Ο Καμμένος μπορεί να τα λέει στο εσωτερικό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα