Τσίπρας: Αγαπάμε την Ελλάδα και τον λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας (ΒΙΝΤΕΟ)

13:40 27/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Αποχώρησαν την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα οι φίλοι του ΚΚΕ κατά την τελετή εγκαινίων του Μουσείου Μπελογιάννη.

Εμφανίστηκε στη θέση τους μικρότερος πυρήνας φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γράφει το ilialive.gr.

Σημειώνεται, πως ο πρωθυπουργός έφθασε στην Αμαλιάδα με καθυστέρηση μισής ώρας κι έγινε δεκτός από εκατοντάδες φίλους του ΚΚΕ

στην πλατεία Μπελογιάννη όπου φώναζαν συνθήματα.

Ο πρωθυπουργός έφθασε κρατώντας κόκκινο γαρύφαλλο ενώ λίγο αργότερα κατέθεσε στεφάνι.

Kατά την ομιλία του μίλησε για τον Νίκο Μπελογιάννη, σύμφωνα με το patrisnews.com, με αναφορές στους αγώνες και στην προσφορά του στο αριστερό κίνημα, με ιδιαίτερη μνεία στα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη κατά τη διάρκεια της ιστορικής απολογίας του: «Αγαπάμε την Ελλάδα και τον λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας».

Έπειτα, ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο χρονικό της καταδίκης και εν τέλει της εκτέλεσης του Μπελογιάννη. Ακόμη, αναφέρθηκε στην πνευματική κληρονομιά που άφησε πίσω του καθώς και στην αγάπη του για τη γνώση και την ελευθερία, ενώ ευχαρίστησε τον δήμο Ήλιδας και την Βουλή για την υλοποίηση αυτού του έργου – παρακαταθήκη για τη δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κλείνοντας τον λόγο του, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου «αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας», παραλλάσσοντας τους, για να τονίσει πως ο Νίκος Μπελογιάννης είναι σύμβολο για όλους τους Έλληνες, όπως ανέφερε, λέγοντας: «αυτό το αίμα, είναι δικό του και δικό μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα