Τσίπρας: Nαι, εγώ έδωσα εντολή στον Βαρουφάκη για το Plan B

11:52 31/7/2015 - Πηγή: Aixmi

«Δεν σιωπώ για αυτό είμαι εδώ», δήλωσε αρχίζοντας την ομιλία του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας , απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για το «plan B» που προετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για σχέδιο άμυνας της χώρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. «Αυτό σημαίνει

ότι επεδίωκα την έκτακτη ανάγκη;» διερωτήθηκε.

«Θα έπρεπε να με εγκαλείτε αν δεν το είχα κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Είχαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οφείλαμε να έχουμε για την προστασία των πολιτών».

Απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά της είπε, να ζητήσει απαντήσεις από αυτούς που προετοίμαζαν το Grexit, «δείχνοντας» τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Το plan των 1000 σελίδων της Κομισιόν δεν το έχετε ακούσει;» τη ρώτησε, και συμπλήρωσε ότι το σχέδιο αυτό είναι υπαρκτό και επικαιροποιείται συνεχώς, όπως άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα.

«Αν αυτοί δήλωναν ευθαρσώς για ένα σχέδιο Grexit εμείς εδώ δεν θα προετοιμάζαμε την άμυνά μας στην περίπτωση που πραγματοποιούσαν τις απειλές τους; » είπε ο κ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε την κ. Γεννηματά ότι η ερώτησή της κρύβει «πολιτικές σκοπιμότητες» και είναι «επικίνδυνη».

Επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «το κόμμα σας δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα, ήσασταν πάντα οι υπάκουοι μαθητές της τρόικας». Και συμπλήρωσε: «Κάνατε τα μνημόνια ιδεολογία σας, όπως άλλωστε το έχετε παραδεχτεί».

«Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα να ψάξετε στο κόμμα σας, στις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα