Τσελίκ: Η Γερμανία θα έπρεπε να μας ευχαριστεί – Χωρίς εμάς η AfD θα είχε ενισχυθεί περισσότερο

14:14 14/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Τη δική της θεώρηση πραγμάτων έχει η Τουρκία που διαμέσω του Τούρκου υπουργού αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Ομέρ Τσελίκ τόνισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Γερμανία θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Τουρκία γιατί χωρίς τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από αυτήν, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα είχε ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε: «Στην Τουρκία υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες.

Εάν δεν είχαμε συνεργαστεί με την ΕΕ, αυτά τα τρία εκατομμύρια πρόσφυγες θα ήταν τώρα στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Η γερμανική δημοκρατία πρέπει να μας ευχαριστεί, γιατί σε αυτήν την περίπτωση η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά στις εκλογές θα είχαν ενισχυθεί ακόμα πολύ περισσότερο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η άνοδος των λαϊκιστών θα καταστήσει τις διαπραγματεύσεις μας πιο δύσκολες».

Συνέχισε με τις γνωστές προειδοποιήσεις-απειλές ότι «εάν αναβληθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ , αυτό θα έχει συνέπειες και για τη συμφωνία προσφύγων ΕΕ-Τουρκίας» και κατηγόρησε πάλι την Ευρώπη ότι δεν τήρησε τη συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα