Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι έτοιμη να επαναλάβει τον διάλογο με την ΕΕ

12:56 25/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επανάληψη του διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή διαδικασία, τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η διεύρυνση είναι η καλύτερη ήπια δύναμη που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο υπουργός στη συνέντευξή του.

«Η σημερινή θα είναι πολύ σημαντική συνάντηση δεδομένου ωστόσο ότι η ΕΕ μέσω των εκπροσώπων της, επιδείξει μία ειλικρινή συμπεριφορά. Για εμάς είναι σημαντικό. Από την πλευρά μας έχουμε μεγάλη επιθυμία, η Ευρώπη αποτελεί στρατηγικός στόχος,

αλλά επίσης έχουμε αμφιβολίες και δισταγμούς. Είναι μία αναμονή που διήρκεσε 60 χρόνια κι άλλα 12 συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Καλύψαμε τα 18 κεφάλαια αλλά υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες. Σ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ξέρουμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου που προβλέπει σε επιτυχείς συναντήσεις του Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σχετικά με τα εμπόδια που συναντά η Τουρκία, έκανε λόγο για πολιτικά εμπόδια και όχι τεχνικά: «Υπάρχουν πολιτικοί σκόπελοι που δεν συνδέονται μόνο με το Κυπριακό, αλλά το γεγονός ότι άλλες χώρες είναι εχθρικές μαζί μας και μπορούν να επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Έχουμε μία εποικοδομητική συμπεριφορά. Σε αντάλλαγμα ζητούμε ειλικρίνεια και τιμιότητα και εξάλειψη των δυο μέτρων και δυο σταθμών«.

Keywords
Τυχαία Θέματα