Τσαβούσογλου για ΑΟΖ:Ας κάνουμε μαζί τις έρευνες και τις γεωτρήσεις

17:19 18/11/2014 - Πηγή: Aixmi

Mpoρεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος να τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, όμως η Άγκυρα επανέρχεται στις προκλητικές δηλώσεις της για «άμεση διακοπή των ερευνών» της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη.

Αναλυτικά, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, με χθεσινές δηλώσεις του, σημείωσε ότι οι δύο χώρες παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες εξαιτίας των συγκυριών που υπάρχουν αυτή

τη στιγμή.

«Είπαμε πως αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε τα πλοία μας εκεί. Τα βήματα που έκαναν δεν ωφελούν στην λύση», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Aπό την μια, οι δύο πλευρές αναζητούν διάλογο για την ειρήνη, εάν λέτε ας συνεχιστούν οι γεωτρήσεις, ας κάνουμε μαζί τις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Αν και αυτό δεν γίνεται, ας ιδρυθεί μια κοινή εταιρεία, να γίνουν έρευνες και να διαμοιραστούν τα εισοδήματα. Αντί αυτού εσείς δίνετε ως δικαιολογία την αποστολή του Μπάρμπαρος και αποχωρείτε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα