Τσακαλώτος: Το «σύστημα» φταίει για την υπερφορολόγηση

13:07 12/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Απευθυνόμενος στη μεσαία τάξη που έχει επιβαρυνθεί περισσότερο από την υπερφορολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιρρίπτει ευθύνες στο σύστημα που έχουν χτίσει οι κυρίαρχες τάξεις και τα κόμματα που τις υποστηρίζουν.

«Οι μεσαίες τάξεις πρέπει να γνωρίζουν ότι το γεγονός πως υπάρχει στη χώρα υψηλότερη φορολογία, αλλά λιγότερα νοσοκομεία και σχολεία, είναι αποτέλεσμα του ότι οι κυρίαρχες τάξεις και τα κόμματα που τις υποστηρίζουν έχουν χτίσει ένα σύστημα, όπου οι πλούσιοι έχουν

την απόλυτη προστασία από το θεσμικό πλαίσιο, μπορούν νομίμως να εξαιρεθούν από τη φορολογία και λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες από τους υπόλοιπους όπως αποκαλύφθηκε εκ νέου με τα Paradise Papers» λέει συγκεκριμένα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέντευξή του απευθυνόμενος στη μεσαία τάξη αναφέρει πως «δεν μπορούν να ευελπιστούν σε καλύτερες ημέρες από τις δυνάμεις που έχτισαν αυτό το σύστημα, αλλά μόνον από τις δυνάμεις που σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθούν να το αλλάξουν».

The post Τσακαλώτος: Το «σύστημα» φταίει για την υπερφορολόγηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα