Τσακαλώτος για Ελληνικό και εξωδικαστικό συμβιβασμό

15:37 24/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε τόσο στην επένδυση στο Ελληνικό όσο και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αναφερόμενος αρχικά στο Ελληνικό και απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερήσει η επένδυση του Ελληνικού. Είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό. Το υπουργείο Οικονομικών και

τα άλλα συναρμόδια υπουργεία δουλεύουν σκληρά για να τελειώσει σε εύλογο χρόνο«.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να κατατεθεί και η στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη και ακολούθως θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις. Επεσήμανε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ήθελε να κάνει αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας και άξιζε τον κόπο, γιατί κατάφερε να πάρει περισσότερα χρήματα και να γίνει μεγαλύτερη επένδυση σε έργα κοινής ωφέλειας.

Στην επισήμανση του κ. Κωνσταντινόπουλου, γιατί συνεχίζονται οι καθυστερήσεις ενώ έχει υπογραφεί η συμφωνία με τον επενδυτή, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι «δεν είναι εύκολο όταν εμπλέκονται τόσοι πολλοί φορείς», ωστόσο, όπως είπε, προχωράνε κανονικά και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες από τα συναρμόδια υπουργεία.

«Το έργο προχωρά. Υπάρχει η συμφωνία με τον επενδυτή και υπάρχει το σχέδιο για να πάμε πιο γρήγορα και να φτάσουμε εκεί που επιδιώκουμε», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Επιπλέον, προανήγγειλε νέο νομοθετικό πλαίσιο, με εξωδικαστικό συμβιβασμό για ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη δημιουργία συνεταιριστικών τραπεζών στο πρότυπο γερμανικού μοντέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα