25 χρόνια χωρίς τον Freddie Mercury- 5 πράγματα που δεν ξέρουμε για εκείνον!

14:17 24/11/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα συμπληρώθηκαν τα 25 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου Freddie Mercury, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Κένσινγκτον του Λονδίνου σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο διάσημος rock τραγουδιστής άφησε ιστορία στη μουσική σκηνή, γι αυτό και δικαίως θεωρείται θρύλος της rock μουσικής.

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός, που έγινε θρύλος της δισκογραφίας, χαρακτηρίστηκε για τις

σχεδόν οπερετικές ερμηνείες, ενώ η παρακαταθήκη που άφησε στη ροκ όσο και στις επόμενες γενιές καλλιτεχνών, θεωρείται πολύ σημαντική.

Όπως έλεγε και ο ίδιος:

Δεν θα γίνω ροκ σταρ, θα γίνω θρύλος

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Mercury, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Φαρόκ Μπουλσάρα, γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας. Οι γονείς του, Bomi και Jer Bulsara, ήταν παρσί με καταγωγή από την Ινδία. Η οικογένεια του είχε μεταναστεύσει στη Ζανζιβάρη, ώστε να μπορέσει ο πατέρας του να συνεχίσει την εργασία του στο βρετανικό αποικιακό γραφείο. Ο Μέρκιουρι είχε μια νεώτερη αδελφή, την Kashmira.

Το 1955 επέστρεψε στην Ινδία στο St.Peter’s School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani. Εκεί πήρε και το παρατσούκλι «Φρέντι». Το ταλέντο του στη μουσική ανακάλυψε ο διευθυντής του σχολείου, γι αυτό και πρότεινε στους γονείς του να ξεκινήσει μαθήματα πιάνου, κάτι που συνέβη. Επίσης τραγουδούσε στην χορωδία του σχολείου.

Σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών προσχώρησε στο πενταμελές μουσικό συγκρότημα The Hectics το οποίο έπαιζε σε διάφορες κυρίως σχολικές εκδηλώσεις. Το 1963 επέστρεψε στη Ζανζιβάρη. Λόγω της βίαιης επανάστασης που ξέσπασε κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης τον Ιανουάριο του 1964, ο δεκαεπτάχρονος τότε Freddie αναγκάστηκε να φύγει από το νησί μαζί με τους γονείς και την αδελφή του. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου και σπούδασε γραφιστική στο Ealing College of Art κάνοντας τα πρώτα του μουσικά βήματα με το συγκρότημα Wreckage.

Η δημιουργία των Queen

Ο Φρέντι Μπουλσάρα, όπως λεγόταν ακόμα τότε, ήρθε μέσω του συμφοιτητή του Tim Staffell σε επαφή με το συγκρότημα Smile,τα μέλη του οποίου αποτελούνταν από τον Μπράιαν Μέι, στην κιθάρα και τον Ρότζερ Τέιλορ στα ντραμς.

Το 1969 έγινε τραγουδιστής του συγκροτήματος Ibex από το Λίβερπουλ. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε Wreckage. Στις συναυλίες έπαιζαν πολλές φορές το Jailhouse Rock, που αργότερα θα έπαιζαν συχνά και οι Queen. Το 1970 είχε μερικές εμφανίσεις ως τραγουδιστής των Sour Milk Sea.

Το διάστημα αυτό, το συγκρότημα διαλύθηκε, μετά την αποχώρηση του Tim Staffell από το συγκρότημα. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 1970, ίδρυσαν οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Φρέντι Μέρκιουρι δικό τους συγκρότημα, το οποίο ο Μέρκιουρι ονόμασε Queen, το λογότυπο, του οποίου σχεδίασε ο ίδιος. Το 1971 προσχώρησε ως τελευταίο μέλος του συγκροτήματος ο μπασίστας Τζον Ντίκον.

Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) ο «Φρέντι» Μπουλσάρα πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι». Σύμφωνα με τον Μπράιαν Μέι υπάρχει σχέση με το κομμάτι του Μέρκιουρι My Fairy King από το πρώτο άλμπουμ των Queen. Αυτό περιέχει τον ακόλουθο στίχο: «Mother Mercury, look what they’ve done to me, I cannot run I cannot hide.» Αφού ηχογραφήθηκε το κομμάτι ο Φρέντι Μπουλσάρα ρωτήθηκε εάν η «Mother Mercury» του τραγουδιού αναφέρεται στην μητέρα του και αυτός απάντησε: «Yes, and from now on I’ll be Freddie Mercury».

Τα 5 πράγματα που δεν γνώριζες για τον αξέχαστο τραγουδοποίο:Ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι ήταν καλός πιανίσταςΜεταμφίεσε την Πριγκίπισσα Diana και την πήγε σ’ ένα gay barΑγαπούσε πολύ τις γάτες τουΤο επίσημο διαβατήριο του έγραφε: Frederick MercuryΗ τελευταία κατοικία του παραμένει ένα μυστήριοΔείτε εδώ κάποια από τα τραγούδια του που άφησαν ιστορία:

The post 25 χρόνια χωρίς τον Freddie Mercury- 5 πράγματα που δεν ξέρουμε για εκείνον! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα