Τριγμοί στην Ιταλία-Σχηματίζει κυβέρνηση πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

14:52 28/5/2018 - Πηγή: Aixmi

O πρόεδρος τής Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρλο Κοταρέλι, που έχει χρηματίσει στέλεχος στο ΔΝΤ επί 25 χρόνια. Όλα δείχνουν, όμως, ότι η πολιτική κρίση στη χώρα παρά τελειώνει, καθώς οι πολιτικοί αναλυτές προβλέπεουν ότι είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα σχηματιστεί.

Οι αγορές διαβλέπουν κλυδωνισμούς στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία τής Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος δανεισμού τής χώρας (το σπρεντ

έφθασε τις 233 μονάδες), ενώ και το Χρηματιστήριο στο Μιλάνο υποχωρούσε 1,5% πριν από λίγο.

Ο Κάρλο Κοταρέλι θα ήθελε η κυβέρνησή του να έχει 12μηνο ορίζοντα και να στηθούν κάλπες το 2019, ωστόσο τα κοινοβουλευτικά δεδομένα δείχνουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

«Η κυβέρνησή μου θα διαχειριστεί με σωφροσύνη την δημόσια οικονομία. Με την Ευρώπη χρειάζεται εποικοδομητικός διάλογος. Γνωρίζουμε ότι ο ρόλος μας, ως ιδρυτικής χώρας είναι βασικός, όπως και η παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ», δήλωσε.

Ο Κάρλο Κοτταρέλλι έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της μείωσης του δημόσιου χρέους. Πρόσφατα δε, εκφράσθηκε αρνητικά σχετικά με την συνεργασία των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα, υπογραμμίζοντας ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμά τους θα προκαλούσε αύξηση του δημοσίου ελλείμματος».

Τριγμοί στην Ιταλία-Σχηματίζει κυβέρνηση πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

The post Τριγμοί στην Ιταλία-Σχηματίζει κυβέρνηση πρώην στέλεχος του ΔΝΤ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα