Κρίση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παραιτούμαι σε ένα χρόνο, λέει ο Λεωνίδας Μπόμπολας

14:35 16/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των ιδιοκτητών τής ΕΛΛΑΚΤΩΡ και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουλίου, καθώς οι αδελφοί Καλλιτσάντση έχουν αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο με συνεχείς αγορές μετοχών, και απαιτούν να απομακρυνθεί από το διοικητικό συμβούλιο η οικογένεια Μπόμπολα και ο στενός συνεργάτης της, Δημήτρης Κούτρας.

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος όλα τα τελευταία χρόνια, βλέποντας την επιρροή του να συρρικνώνεται, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί

από τη θέση του μέχρι τον Ιούνιο τού 2019 και εξέφρασε την επιθυμία να μείνει στο διοικητικικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ανέφερε πως πρέπει να τον διαδεχθεί ένας επαγγελματίας CEO (διευθύνων σύμβουλος), ο οποίος να προσληφθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο. «Θα ήθελα να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο. Ελπίζω να έχω έναν μη εκτελεστικό ρόλο υποστηρίζοντας νέα στελέχη για την εφαρμογή του σχεδίου που έχουμε ήδη ξεκινήσει», σημείωσε.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η πλευρά Καλλιτσάντση θα αποδεχθεί το σχέδιό του. Ζητεί, πρώτον, την άμεση αποχώρησή του από την κορυφαία εκτελεστική θέση. Και δεύτερον, την πλήρη απόσυρση από το διοικητικό συμβούλιο τού ιδίου, αλλά και τού αντιπροέδρου Δημήτρη Κούτρα. Ήδη την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο η Μαρία Μπόμπολα, αδελφή τού Λεωνίδα, και 2 ακόμη μέλη.

Η μάχη θα κριθεί και από τη στάση που θα κρατήσουν ελληνικά και ξένα χαρτοφυλάκια, που κατέχουν σημαντικό ποσοστό μετοχών της EΛΛΑΚΤΩΡ.

Θυμίζουμε ότι ο κατασκευαστικός γίγαντας δημιουργήθηκε το 1999 με τη συγχώνευση τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗΣ (τής οικογένειας Καλλιτσάντση) και τού ΑΚΤΩΡΑ (τον οποίο έχει ιδρύσει ο Γιώργος Μπόμπολας πριν από πολλές δεκαετίες). Έως τώρα το «πάνω χέρι» είχε πάντα η οικογένεια Μπόμπολα, όμως οι αδελφοί Καλλιτσάντση αποφάσισαν να διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία, κάνοντας λόγο για οικογενειοκρατία, κακές επιλογές που έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές, και ανυπαρξία σχεδίου για τα επόμενα χρόνια.

The post Κρίση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παραιτούμαι σε ένα χρόνο, λέει ο Λεωνίδας Μπόμπολας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα