Τούρκος αντιπρόεδρος: Δεν μπλοφάρουμε, θα ανοίξουμε τις πύλες για τους Σύρους στην Ευρώπη

18:57 6/9/2019 - Πηγή: Aixmi

Ξεκάθαρη απειλή ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της για να φύγουν προς την Ευρώπη Σύροι πρόσφυγες, εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι. Επιβεβαιώνει, έτσι, την πρόταση δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε μπλόφα. Είναι πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστεί η Ευρώπη, στην περίπτωση που υπάρξει ένα νέο κύμα προσφύγων λόγω των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ της Συρίας», είπε.

«Αν ξεκινήσει μία νέα ροή προσφύγων,

το να επαναπαύονται κάποιοι ή να προσεγγίζουν την κατάσταση με το να λένε ότι –όπως και να ‘χει- η Τουρκία θα το αντιμετωπίσει κι αυτό, είναι μία τελείως λάθος προσέγγιση και λάθος επαναπαύονται. Η Τουρκία δεν είναι ο φύλακας της κάθε χώρας. Δεν είναι αποθήκη μεταναστών. Η Τουρκία δεν είναι η χώρα που θα πληρώσει το λογαριασμό για τις κρίσεις που άλλοι δημιούργησαν», πρόσθεσε.

The post Τούρκος αντιπρόεδρος: Δεν μπλοφάρουμε, θα ανοίξουμε τις πύλες για τους Σύρους στην Ευρώπη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα