Τουρκικό δικαστήριο: Ίσως τροποποιηθούν τα αδικήματα για τους Έλληνες

15:04 27/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε πριν από λίγο να παραμείνουν στη φυλακή οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μέχρις ότου ερευνηθούν όλα τα στοιχεία, απορρίπτοντας το αίτημα των συνηγόρων τους, οι οποίοι τόνισαν ότι έχουν δώσει τους κωδικούς των κινητών τους και μπορούν να παραμείνουν στο ελληνικό προξενείο τής Αδριανούπολης.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι συλλέγονται στοιχεία από την ψηφιακή ανάλυση και ίσως τροποποιηθεί το κατηγορητήριο, που σήμερα περιλαμβάνει μόνο την κατηγορία για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή. Πρόσθεσε δε ότι ο τουρκικός

νόμος περιλαμβάνει φυλάκιση μέχρι και 5 χρόνια για την ισχύουσα κατηγορία, συνεπώς ο χρόνος τής έως τώρα προφυλάκισης είναι μέσα στο πλαίσιο.

“Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους”.

Τούρκος εισαγγελέας: Στη φυλακή οι 2 Έλληνες μέχρι να ερευνηθούν τα πάντα

The post Τουρκικό δικαστήριο: Ίσως τροποποιηθούν τα αδικήματα για τους Έλληνες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα