Με αφορμή τη «μεταφυσική» επικοινωνία με μια Φίλη

14:55 27/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Έχουμε μήνες να βρεθούμε. Το ποτάμι της καθημερινότητας μάς έχει παρασύρει στην δική του ροή κι εκείνος ο καφές που όλο λέμε να πιούμε, συνεχώς αναβάλλεται. Φίλες από τα χρόνια του σχολείου. Σχέση χτισμένη στις στέρεες βάσεις των θρανίων. Πασπαλισμένη με τη σκόνη της κιμωλίας. Σημαδεμένη ανεξίτηλα από το μελάνι του στυλό, στην απόχρωση που έχουν τα όνειρα των ανέμελων, ανέφελων χρόνων…

Προχθές, μου έστειλε «έτσι ξαφνικά» ένα sms, μετά από πολύ καιρό. Σαν να συνεχίζαμε

μια κουβέντα που είχαμε αφήσει στην μέση το προηγούμενο βράδυ. Την στιγμή που αναβόσβησε το όνομά της στην οθόνη του κινητού μου τηλεφώνου, εγώ έγραφα την λέξη ΤΕΛΟΣ, στο δεύτερο βιβλίο μου. Που είναι η συνέχεια του πρώτου και περιγράφει την ζωή των ηρώων μου 16 χρόνια μετά την καταιγίδα που τους χτύπησε.

Εκείνη, η φίλη των παιδικών χρόνων, έχει δανείσει το όνομά της σε μία από τις κεντρικές ηρωίδες μου. Και όχι μόνο το όνομά της… Πέρασα μαζί της μερόνυχτα, χωρίς να το γνωρίζει, αναβίωσα στιγμές, ατάκες, ματιές, για να μπορέσω να ολοκληρώσω το μυθιστόρημά μου. Και το κλάσμα του δευτερολέπτου που τα κατάφερα, έφτασε το μήνυμά της. Ταράχτηκα διαβάζοντάς το. Ένιωσα τη γη να κουνιέται κάτω από τα πόδια μου.

Πώς είναι δυνατόν να κατάλαβε; αναρωτήθηκα φωναχτά.

Είναι, άκουσα την απάντηση μέσα μου. Με αυτόν τον μοναδικό, μεταφυσικό, θα μου επιτρέψετε να πω, τρόπο που επικοινωνούν οι φίλοι μεταξύ τους. Με αυτήν την μεγαλειώδη ανεξήγητη δύναμη, που δεν μας αφήνει ποτέ μόνους αλλά είναι πάντα εκεί, δίπλα μας, σαν κεράκι που σιγοκαίει για να μας προστατεύει.

Μεγάλη περιουσία, ανεκτίμητης αξίας, δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται, μόνο κερδίζεται. Φιλία το όνομά της. Εκτιμήστε την! Δεν την κατέχουν όλοι!

Υ.Γ. Ναι! Το παιδί μου μού μοιάζει εκπληκτικά! Αρκεί να το κοιτάξεις με τα μάτια της ψυχής, όπως εσύ…Φιλιά στη μάνα…

thisismarias.com

Με αφορμή τη «μεταφυσική» επικοινωνία με μια Φίλη…

The post Με αφορμή τη «μεταφυσική» επικοινωνία με μια Φίλη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα