Τουρκία: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες από την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

23:39 31/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης την Πέμπτη το απόγευμα στο Ντιγιάρμπακίρ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η επίθεση αποκάλυψε το «αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να υποστήριξουν την εκστρατεία της κυβέρνησής του εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών.

Ο κ. ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute είπε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας,

υποστηρίζοντας ότι οι Κούρδοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Το YPG (σ.σ οι Μονάδες Προστασίας του Λαού, ένοπλος βραχίονας του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης PYD) είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι άλλη μια οργάνωση που πολεμά εναντίον του Ντάες (σ.σ αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), επομένως είναι «καλοί τρομοκράτες»» επισήμανε ο πρόεδρος.

«Αυτό είναι απαράδεκτο για εμάς. Πρόκειται για οργανώσεις που είναι επικουρικές του PKK».

Ο Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Η επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, είχε στόχο ένα μίνιμπας που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και διαπράχθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς και επτά από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι πολίτες.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν κάνει μια σπάνια επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα