Τόσκας: Απολύτως δικαιολογημένες οι αστυνομικές επιχειρήσεις για εκκένωση δύο κτηρίων

11:16 13/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Η εγκληματικότητα υποχωρεί εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm».

«Δεν σταματάει ποτέ η δουλειά της αστυνομίας» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο, τόνισε ότι παραμένουν σοβαρά προβλήματα με τα ναρκωτικά και την παραβατικότητα.

Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια ο κ. Τόσκας, απάντησε:

«Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

«Η προτεραιότητα του υπουργείου είναι να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, υπάρχουν περιστατικά μεγάλης εγκληματικότητας υπάρχουν περιοχές προβληματικές, όπως η δυτική Αθήνα που ρίχνουμε βάρος» σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος στην περιοχή Ροτόντα της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλαπλές δράσεις με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών.

Σχετικά με τον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί, ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός, αλλά, όπως είπε, όπως σε όλους τους χώρους έτσι και στο σώμα της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε. Ωστόσο, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η αστυνομία κάνει αυτοκάθαρση (…)ο δράστης αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε και από την αστυνομία και από τη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Frontex για τον έλεγχο των συνόρων και παρατήρησε ότι η κατάσταση στην Ειδομένη δεν έχει καμία σχέση με την περσινή εικόνα. «Σας παρακαλώ κάντε μια σύγκριση με το Καλέ και τι έγινε με την Ειδομένη μέσα σε ένα χρόνο» ήταν το σχόλιο του κ. Τόσκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα