«Τορπίλη» Γερούν: Εγώ είπα στον Τσίπρα να «κοντύνει» τον Βρουφάκη

22:18 28/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα διπλωματικά χρονικά προχώρησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάζελμπλουμ, υποστηρίζοντας δημοσίως ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής του πετσοκόματος Βαρουφάκη από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι πρότεινε το Σάββατο στον Αλέξη Τσίπρα να ορίσει συντονιστή -διαπραγματευτή και εκείνος συμφώνησε μαζί του. Πράγμα που ανατρέπει εκ βάθρων, βέβαια, την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού. Γι αυτό

και συνεργάτες του διέψευδαν ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

«Είχα επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για να προσθέσει «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομίας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο. Είπα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάιζελμπλουμ.

Κυβερνητικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλέστηκε το Mega, σημείωναν ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία» και υπενθύμιζαν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών.

Στη χθεσινή συνέντευξή του στο Star ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από το εφιαλτικό Eurogroup στη Ρίγα.

«Κάναμε μια προσπάθεια η οποία είχε αποφασισθεί και από πριν τη Ρίγα, βρεθήκαμε όμως στην ανάγκη τώρα που πάμε στην τελική ευθεία, ν’ αναδιοργανώσουμε τις ομάδες μας διότι χρειάζεται να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα» είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα