Βενιζέλος: «Ο Τσίπρας παραπλάνησε το λαό και το κόμμα του»

14:40 28/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Aιχμηρή κριτική άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα μια ημέρα μετά την τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η χώρα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη» και εκτίμησε ότι, όχι μόνο δεν έχουμε «προοπτική εξόδου», αλλά αντίθετα «τη μαύρη προοπτική παραμονής στο μνημόνιο».

Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος

απέρριψε τις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού περί περιπλάνησης σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις Ντάισεμπλουμ και Γιούνκερ για τη χρηματοδότηση της χώρας.

«Δεν παραπλανήθηκε ο Πρωθυπουργός. Παραπλάνησε αντίθετα και προεκλογικά και μετεκλογικά το κόμμα του και τον λαό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Κατηγόρησε μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι επιτίθεται διαρκώς, όχι μόνο στην εξωτερική τρόικα, αλλά και στην τρόικα του εσωτερικού, για να κρύψει τη δική του ανευθυνότητα και εξαπάτηση.

«Ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι τον υπονομεύει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, αλλά την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί ερήμην του, τον Κώστα Καραμανλή, ενώ έχει προσχωρήσει και στην γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος» ανέφερε στη συνέχεια.

Ειδικά για τη προοπτική αυτή, ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

«Προφανώς ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει τις Κάννες» δήλωσε και υποστήριξε ότι το ερώτημα δε θα το βάλει ο ίδιος, αλλά οι ευρωπαίοι και θα είναι η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη ή επιστροφή στη δραχμή.

Τέλος, επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να προσχωρήσει στην πολιτική που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα