Το ΥΠΕΞ απαντά στους FT: Ανυπόστατο και συκοφαντικό το δημοσίευμα για το Ν. Κοτζιά

19:00 9/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ανυπόστατο χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευμα των Financial Times υπογεγραμμένο από την Κέριν Χόουπ, το οποίο αφορά τη δικαστική διαμάχη του υπουργού Νίκου Κοτζιά με το περιοδικό Athens Review Of Books, σημειώνοντας ότι η βρετανική εφημερίδα «αναπαράγει πρωτοφανή ψέματα, προκειμένου να σπιλωθεί η ελληνική κυβέρνηση».

Το

υπουργείο χαρακτηρίζει «αναληθή» την ιστορία που περιγράφεται στο άρθρο, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «η συκοφάντηση του υπουργού Εξωτερικών» Νίκου Κοτζιά. Τονίζει παράλληλα στην ανακοίνωση, ότι η βρετανική εφημερίδα και η δημοσιογράφος, μολονότι έλαβε στις 30 Ιουλίου σχετική επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Κοτζιά, Ιωάννη Μαντζουράνη, επέλεξαν να την αγνοήσουν και να αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από πλευράς του υπουργού. Αυτό «ξεπερνά κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Συμπληρώνει δε ότι στο δημοσίευμα «γίνεται επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του κινδύνου που διατρέχει αυτή από την κυβέρνηση, όταν η συντάκτρια, εξυπηρετώντας προφανώς άλλες σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα, υιοθετεί όλα τα «επιχειρήματα» των αντιπάλων της κυβέρνησης ως αυταπόδεικτα, τη στιγμή που αυτά κατέπεσαν παταγωδώς στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων.
Περιφρονεί δε τις αποφάσεις τις ελληνικής Δικαιοσύνης επειδή δεν της αρέσουν και απευθύνει πολιτικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη κατά του κ. Νίκου Κοτζιά, υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα