Το βέτο της ΝΔ εμπόδισε τη συγκρότηση του ΕΣΡ

21:57 31/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Με την άρνηση της ΝΔ, της Ένωσης Κεντρώων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ έληξε χωρίς αποτέλεσμα η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή.

Η πρόταση του προέδρου

Νίκου Βούτση απέσπασε τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, καθώς δεσμεύτηκε προσωπικά ότι η λέξη «αναστολή» της νέας ρύθμισης που αντικαθιστά το άρθρο 2α του νόμου Παππά το τοποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, είναι ταυτόσημη με τη λέξη «κατάργηση» -και απλώς χρησιμοποιείται για να μην εγερθούν αξιώσεις από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού που ακυρώθηκε. Ο κ. Βούτσης δεσμεύτηκε, επίσης, ότι και η αρμοδιότητα προσδιορισμού του αριθμού των αδειών θα περάσει στο ΕΣΡ, με τη διατύπωση ότι θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του.

Για να μπορέσει να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού αναγκάστηκε να αποσύρει την πρόταση για ορισμό του πρώην προέδρου της Αυγής Βασίλη Μουλόπουλου και να αποδεχθεί την εισήγηση του Ανδρέα Λοβέρδου για τον δημοσιογράφο Νίκο Κιάο. Το Ποτάμι είχε προτείνει τον Γιάννη Τζανετάκο, συμφώνησε όμως με τον κ. Κιάο.

Η ΝΔ ψήφισε παρών και ο εκπρόσωπός της Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει αν η ρύθμιση που θα αντικαταστήσει το αντισυνταγματικό άρθρο αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης και συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων.

Μετά την άκαρπη ψηφοφορία ο πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επανέλθει με νέα πρόταση τις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα