Το «θαύμα» του Παναθηναϊκού: Ο Ρικ, ο Νικ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

18:58 5/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ήταν να «την κλαίνε και οι ρέγγες» έως τα Χριστούγεννα. Σερί αποτυχιών, ακόμη και στα θεωρητικά εύκολα ματς, αλλά κυρίως αποκαρδιωτικές εμφανίσεις. Ο Νικ Καλάθης τελείως ντεφορμέ, ο Παπαγιάννης μονίμως στον πάγκο, ο Λάνκφορντ τραυματίας, ο Γκιστ «γέρος» και ο Τσάβι Πασκουάλ απλός παρατηρητής της επερχόμενης τραγωδίας.

Κάπου εκεί πήρε

«ανάποδες» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έστειλε πίσω στην Ισπανία τον Πασκουάλ και έφερε στην Αθήνα τον ζωντανό «μύθο» του αμερικανικού μπάσκετ Ρικ Πιτίνο. Ακόμη και όσοι ήξεραν την αξία του Αμερικανού κόους, είχαν επιφυλάξεις. Τι θα μπορούσε να κάνει με αυτούς τους παίκτες; Τι θα προλάβαινε να αλλάξει πριν δεχθεί η ομάδα τον οριστικό αποκλεισμό από την οκτάδα της Euroleague; Πόσο μάλλον που τότε ξεκινούσε αγωνιστικός Γολγοθάς.

Και όμως… Όλα τα πρόλαβε ο Ρικ και κατάφερε να «μεταμορφώσει» τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας μόνο τον Κιλπάτρικ στη θέση του Λάνγκφορντ. Ο Καλάθης ξανάγινε ο απόλυτος ηγέτης, ο Παπαγιάννης πήρε θέση βασικού, ο Γκιστ ξανάνιωσε, ο Ντεσόν Τόμας άρχισε να δίνει το 100% των δυνάμεων και του του ταλέντου του. Οκτώ νίκες σε εννέα παιχνίδια -και θα ήταν εννέα στα εννέα, αν δεν είχε βάλει στο ΟΑΚΑ το εξωφρενικά τυχερό τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ρούντι Φερνάντεθ της Ρεάλ.

Πώς έγιναν όλα αυτά; Έχει μαγικό ραβδί ο Πιτίνο; Αν πιστέψουμε τον Καλάθη, ναι έχει. Ποιο είναι αυτό; Η τόνωση της αυτοεκτίμησης των παικτών. «Παίρνει ό,τι καλύτερο έχει ο καθένας από εμάς», λέει ο Νικ. «Μας έκανε να αισθανθούμε πάλι σημαντικοί», προσθέτει ο Τόμας. Πώς αλλιώς να το πουν; Κάθε μέρα μαθαίνουν από έναν ακομπλεξάριστο προπονητή, χορτασμένο από τίτλους και επιτυχίες, που δεν έχει να αποδείξει τίποτα, αλλά έχει πολλά να διδάξει.

Αλλά, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος των Καίσαρι, κάποιος εντόπισε και έπεισε τον Πιτίνο να διαβεί τον Ατλαντικό και να έρθει στην Ελλάδα, στη μέση της χρονιάς. Χωρίς να γνωρίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε τους παίκτες. Και αυτός είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Που λίγους μήνες πριν φέρει στην Αθήνα τον Πιτίνο, είχε καταφέρει να κρατήσει στην ομάδα τον ηγέτη της, τον κορυφαίο γκαρντ της Ευρώπης, τον Νικ Καλάθη.

The post Το «θαύμα» του Παναθηναϊκού: Ο Ρικ, ο Νικ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα