Πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ συνδικαλιστών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

15:38 4/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Πρωτοφανή επεισόδια έγιναν τα ξημερώματα μεταξύ συνδικαλιστών, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες περίπου 200 άτομα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ εισέβαλαν στις 3:10 τα ξημερώματα στο συνεδριακό κέντρο και, έτσι, ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

η εισβολή έγινε στις 3:10 «από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

«Εσπασαν πόρτες, μπήκαν μέσα, πήγαν και με λοστούς και έσπασαν την πόρτα του συνεδριακού κέντρου, το έχουν καταλάβει και λένε ότι το συνέδριο θα γίνει όπως θέλει το ΠΑΜΕ» πρόσθεσε.

«Ο ένας από τους τραυματίες που είδα είναι σε άσχημη κατάσταση το πρόσωπό του είναι μπλαβί. Εδώ έχει παραβιαστεί όλος ο ποινικός κώδικας».

Εντελώς αντίθετη άποψη εξέφρασε το ΠΑΜΕ, υποστηρίζοντας ότι η ΓΣΕΕ είχε επιστρατεύσει για το συνέδριο μπράβους, ποινικούς και τραμπούκους.

«Μόνη μας επιδίωξη είναι να μην μπουν εργοδότες και νόθοι στα Συνδικάτα, είτε ως δήθεν εκλεγμένοι είτε ως διορισμένοι» είπε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η διοίκηση της ΓΣΕΕ επιχείρησε να εφαρμόσει ένα μαφιόζικο σχέδιο, πραγματοποιώντας «σαν τον κλέφτη», ένα συνέδριο σε μια αίθουσα ξενοδοχείου – φρούριου, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Στον χώρο βρίσκονταν ως περιφρούρηση τραμπούκοι και ποινικοί, κάποιοι εκ τους οποίους κρατούσαν ζώνες στα χέρια, απειλούσαν φωτορεπόρτερ και φώναζαν «φασιστάκια κομμουνιστές». Κάποιοι από τους μπράβους επιτέθηκαν σε εκλεγμένους αντιπροσώπους, ακόμα και με δαγκωνιές».

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι η ΓΣΕΕ απαγόρευσε την είσοδο ακόμα και στα Μέσα Ενημέρωσης και πως για να διαστρεβλώσει τα όσα συνέβησαν «σκηνοθέτησε» τραυματισμούς μελών της.

The post Πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ συνδικαλιστών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα