Το πραξικόπημα που δεν έγινε πέρυσι…

19:11 29/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Σχέδια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας και οργάνωσης στρατιωτικού πραξικοπήματος φέρνει στο φως το Βήμα της Κυριακής, και τα συνδέει με την αποστράτευση και των τριών αρχηγών (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) πέρυσι το Νοέμβριο, λίγο πριν αναγκαστεί να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το ρεπορτάζ – χωρίς να διατυπώνει προσωπική κατηγορία εναντίον ουδενός- εμφανίζει ως κεντρικό πρόσωπο

των αποστρατειών τον τότε αρχηγό ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκο, αναφέροντας ότι σε εκείνον αποδίδονταν «κριτικές» απόψεις απέναντι σε μιά πολιτική τάξη που διαφθείρεται από οικονομικά σκάνδαλα και, παράλληλα, υπαναχωρεί διαρκώς σε ό,τι αφορά την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.
Οι σχέσεις του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη χαρακτηρίζονταν από «ακραία καχυποψία», όπως επισημαίνει το ΒΗΜΑ, ενώ σημειώνει ότι τόσο ο κ. Φράγκος όσο και οι αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ή μικρότερη πίστη σε εθνικιστικά και πατριωτικά ιδεώδη!
Αποδίδει δε σε πηγές προσκείμενες στον κ. Μπεγλίτη τη φράση «έπρεπε να φτάσουμε βαθιά στην ιεραρχία για να βρούμε στρατιωτικούς που πιστεύουν στη Δημοκρατία χωρίς αστερίσκους»!

Ιδιαίτερα για τον στρατηγό Φράγκο, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι αποτελούσε «σημείο αναφοράς για προσωπικότητες της λεγόμενης ‘πατριωτικής πτέρυγας’ σχεδόν όλων των κομμάτων», αποκαλύπτει ότι διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κάρολο Παπούλια, τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αλλά και τη Λιάνα Κανέλη. «Ήταν για τον στρατό ό,τι ο Χριστόδουλος για την Εκκλησία», λένε άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του!

Η εφημερίδα τονίζει, πάντως, ότι ο ίδιος ο στρατηγός στις ιδιωτικές συζητήσεις του χαρακτηρίζει αστείες και προσβλητικές τις συζητήσεις και τις φήμες ότι «σχεδίαζε παραξικόπημα» ή ότι είναι «ακροδεξιός».
Κανείς, άλλωστε, δεν επικαλείται αποδείξεις ότι σχεδίαζε ή πολύ περισσότερο οργάνωνε πραξικόπημα…

Ως γεγονότα, που αποδεικνύουν την επιδιωκόμενη αποσταθεροποίηση, η τότε ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ανέφερε τα επεισόδια σε βάρος του Πάνου Μπεγλίτη στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, από ακροδεξιές ομάδες και παρεκκλησιαστικές οργανώσεις που διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων -απόστρατους και μη…
Ανέφερε, επίσης, τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη από εισβολή εκατοντάδων πολιτών στη λεωφόρο Αλεξάνδρου, καθώς και την αποδοκιμασία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει ότι «πολιτικός της εθνικοπατριωτικής πτέρυγας της Δεξιάς είχε δεχθεί βολιδοσκόπηση από απόστρατο αξιωματικό για την πιθανότητα συμμετοχής του σε μεταβατική κυβέρνηση στρατιωτικών!
Πότε; Λίγα 24ωρα πριν από την 28η Οκτωβρίου…

Keywords
Τυχαία Θέματα