Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δεσμεύσει τον Στουρνάρα.​..

13:21 7/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Παρότι ο πρωθυπουργός απεδέχθη την πρόταση Βενιζέλου -Κουβέλη για σύσκεψη των τριών αρχηγών (θα γίνει την Κυριακή) το ΠΑΣΟΚ δίνει συνέχεια στη σύγκρουση που ξέσπασε χθες, δημοσιοποιώντας τις διαφωνίες του με τις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών για οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήθελε η σύσκεψη των αρχηγών

να προηγηθεί των συνομιλιών Στουρνάρα -τρόικας, ώστε ο υπουργός να συνυπολογίσει και τις ενστάσεις και προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ο Αντώνης Σαμαράς, όμως, δεν το δέχθηκε και αποφάσισε να γίνει πρώτα η συνάντηση του υπουργού με την τρόικα, να ακολουθήσει η σύσκεψη των αρχηγών και στη συνέχεια να δει ο ίδιος την τρόικα.

Έτσι, σήμερα οι Σαχινίδης, Κουκουλόπουλος, Κουτρουμάνης και Πρωτόπαπας έστειλαν επιστολή στον Στουρνάρα (και μετά τη δημοσιοποίησαν), στην οποία αναφέρουν ότι πρώτος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας, έτσι ώστε τα βάρη να κατανεμηθούν σε 4 αντί σε 2 χρόνια. Εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους με το μαχαίρι στα εναπομείνατα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων και των δώρων των συνταξιούχων, καθώς και με τις περικοπές στις αναπηρικά επιδόματα.
Τι προτείνουν;
«Να αντικατασταθεί η προτεινόμενη από το οικονομικό επιτελείο ρύθμιση για τις συντάξεις, που βασίζεται στην οριζόντια περικοπή των δώρων (που είναι σταθερό ποσό ανεξαρτήτως ύψους σύνταξης) με μια κλιμακωτή μείωση από 3% έως 8% κατ’ έτος, για τα έτη 2013-2014, αναλόγως με το ύψος των συντάξεων και αντίστοιχη κλιμακωτή μείωση των δώρων μέχρι το 50% αυτών. Μόλις επιβεβαιωθεί η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, η παραπάνω κλιμάκωση θα γίνει, αντί σε δύο, σε τέσσερα χρόνια. Αυτό επιτρέπει να αποφευχθεί η δεύτερη φάση της μείωσης, εφόσον η παράταση σε συνδυασμό με τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, ανάσχεσης της ύφεσης και στήριξης της ανάπτυξης, αλλάξει τα δημοσιονομικά δεδομένα ως προς τα έσοδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα