Το παλιόπαιδο που τόλμησε να αποβάλει τον Μπουφόν

21:28 12/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο χρόνος πάγωσε. Οι καρδιές χτύπησαν δυνατά. Ένα παλιόπαιδο 33 ετών, ένας Άγγλος Μάικλ Όλιβερ έκανε το αδιανόητο ανοσιούργημα να αποβάλει τον Λουίτζι Μπουφόν. Τον αρχηγό των αρχηγών. Τον εμβληματικό τερματοφύλακα της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας. Τον άνθρωπο που οι κανονικοί διαιτητές και όλος, μα όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης σέβεται και αναγνωρίζει την τεράστια αξία και το ήθος του.

Τι να πει κανείς για τον καπιτάνο Μπουφόν. Έναν σπουδαίο άνθρωπο πάνω απ όλα. Έναν εκπληκτικό αθλητή, που αυτός ο ελεεινός Άγγλος προσπάθησε να ταπεινώσει. Αλλά δεν

τα κατάφερε. Το αντίθετο. Ο Μπουφόν εξακοντίστηκε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα γιατί φέρθηκε αντρίκια. Ποδοσφαιρικά. Ηγετικά. Διεκδίκησε το δίκαιο του ποδοσφαίρου. Εν βρασμώ ψυχής, όπως και όλοι οι φίλαθλοι ανεξαρτήτως αν ήταν Ρεάλ ή όχι, αναγνώρισαν ότι αυτό το »πέναλτι» δεν έγινε. Είναι τυχαίο ότι όρθιοι όλοι στο Μπερναμπέου τον χειροκροτούσαν, καθώς πήγαινε κλαίγοντας στα αποδυτήρια;

Όμως αυτός ο τρισάθλιος Άγγλος όμως ήταν τόσο μικρόψυχος που δεν αρκέστηκε στο »κατά παραγγελία» πέναλτι, αλλά έβγαλε χωρίς κανέναν ενδοιασμό την κόκκινη κάρτα και την έδειξε στον ζωντανό θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Έκανε το έγκλημα καθοσιώσεως να αποβάλλει τον Μπουφόν, για να είναι απολύτως βέβαιος ότι ο αναιδής αρρωστημένος νάρκισσος Ρονάλντο θα σκοράρει σίγουρα από την άσπρη βούλα. Και μετά θα γδυθεί ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών στο όριο της αλητείας, για να δείξει τους κοιλιακούς του. Και γιατί όχι επιστρέφοντας στο σπίτι του να αυνανιστεί. Ο Ρονάλντο έχει ψυχιατρικό πρόβλημα. Φυσικά είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίσει. Ο τρόπος που το έκανε όμως ήταν χυδαίος. Ο Πορτογάλος έτρεξε προς τις κερκίδες, έβγαλε την μπλούζα, κατέβασε και λίγο το σορτσάκι να δούμε το εσώρουχό του. Και έσφιξε τους κοιλιακούς του σε παγκόσμια μετάδοση.

Την ίδια ώρα διάφοροι ηλίθιοι – κι εδώ στην Ελλάδα – έβαζαν στην ίδια ζυγαριά τη βάρβαρη κουτουλιά του Ζιντάν (προπονητής του Ρονάλντο θυμίζουμε στη Ρεάλ) στον Ματεράτσι με την έντονη διοαμαρτυρία του Μπουφόν στο παλιόπαιδο με στολή διαιτητή Όλιβερ. Προσπαθώντας να εξισώσουν μια συνειδητή βιαιοπραγία με μιά λεκτική διαμαρτυρία εν βρασμώ ψυχής.

Ο Μπουφόν πριν λίγες ημέρες είχε γράψει ένα γράμμα ψυχής στον αδικοχαμένο αρχηγό της Φιορεντίνα, τον Νταβίντε Αστόρι. Αυτός ο άθλιος Όλιβερ φυσικά θα το αγνοεί. Γιατί αν το είχε διαβάσει, θα ήξερε ότι έναν τέτοιο άνθρωπο και αθλητή όχι δεν τον αποβωάλλεις, αλλά δεν τολμάς να τον κοιτάξεις στα μάτια…

Το γράμμα – ύμνος του Μπουφόν, που θα αγαπάω παντοτινά και θα μου λείψει αληθινά από τα γήπεδα, όταν κρεμάσει τα γάντια του.

«Γεια σου αγαπητέ μου Άστο. Δύσκολα εκφράζω δημόσια τις σκέψεις μου για κάποιον. Κυρίως επειδή πάντα πίστευα ότι η ομορφιά και η μοναδικότητα των σχέσεων, η αγάπη και η στοργή δεν θα πρέπει να γίνεται βορά σε όλους.
Στην περίπτωσή σου, θα κάνω μια εξαίρεση, διότι έχεις μια νέα σύζυγο και οικογένεια που υποφέρει, ειδικά το μικρό κοριτσάκι σου έχει το δικαίωμα να ξέρει ότι ο πατέρας της ήταν ένας τέλειος άνθρωπος. Ένας σπουδαίος τέλειος άνθρωπος.

Ήσουν η τέλεια έκφραση ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια, ενός κόσμου στον οποίο αξίες όπως ο αλτρουισμός, η κομψότητα, η παιδεία και ο σεβασμός στον άλλο κυριαρχούν.

Συγχαρητήρια για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σου, ήσουν ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές που συνάντησα.

Αναπαύσου εν ειρήνη».

The post Το παλιόπαιδο που τόλμησε να αποβάλει τον Μπουφόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα