22 νεκροί στην Ελλάδα, 966 κρούσματα συνολικά- 65 διασωληνωμένοι, 52 πήραν εξιτήριο

22:02 27/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 28, και το σύνολο των κρουσμάτων τα 966. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 66 ασθενείς, εκ των οποίων οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Το ευχάριστο είναι ότι 52 άτομα ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο, ενώ άλλα 4 κατάφεραν να αποσωληνωθούν και οι γιατροί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να βγούν από τα νοσοσκομεία το πόμενο διάστημα.

«Τα μέτρα μάς αφορούν όλους το ίδιο, όλοι συμμετέχουμε και μπορώ να πω ότι κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε μέρα. Μία από αυτές τις νίκες είναι ό, τι 4 έχουν αποσωληνωθεί

και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Οι ασθενείς που αποσωληνώθηκαν ήταν ηλικίας από 52 ως 67 ετών, ενώ οι δύο από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας», είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη. Να επιστήσω την προσοχή σε ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με υψηλό αριθμό νοσούντων, να μπουν σε αυστηρή καραντίνα», πρόσθεσε.

Σε μελέτη εκτίμησης κινδύνου από το Imperial College τα σενάρια είναι εφιαλτικά και μιλούν για απίστευτη καταστροφή. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην εκτίμηση αυτή και σημείωσε: «Ακόμη και με ημίμετρα, δηλαδή, 40% μείωση των κοινωνικών επαφών, θα σωζόντουσαν περίπου 8 εκατ. ανθρωποι».

Ως προς τα τεστ αντισωμάτων ανέφερε:

«Τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου. Ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο με ήπια συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα. Μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ. Τα πιο αξιόπιστα είναι τα μοριακά που προκρίνονται από τους φορείς και πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της πανδημίας. Οι Αρχές θα αξιολογήσουν την αξιοπιστία αυτών των τεστ στο μέλλον»

The post 22 νεκροί στην Ελλάδα, 966 κρούσματα συνολικά- 65 διασωληνωμένοι, 52 πήραν εξιτήριο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα