Το κατοχικό καθεστώς «απελαύνει» στην Τουρκία γνωστό μόδιστρο, επικριτή του Ερντογάν

23:25 2/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατόπιν απαίτησης της Αγκυρας και με τη συνεργασία της κατοχικής κυβέρνησης στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, ο γνωστός για τη δράση του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των βασικών ελευθεριών στην Τουρκία μόδιστρος Μπαρμπαρός Σανσάλ «απελάθηκε» στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τον τουρκοκυπριακό τύπο, η «αστυνομία» του κατοχικού καθεστώτος έθεσε υπό κράτηση τον Σανσάλ και τον παρέδωσε

στις αρχές της Τουρκίας με την προγραμματισμένη πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών σήμερα (Δευτέρα) το βράδυ.

Ο Μπαρμαπρός Σανσάλ έχει μπει στο στόχαστρο των φιλοκυβερνητικών και εθνικιστικών κύκλων της Άγκυρας εξαιτίας ενός βίντεο που ανάρτησε στο YouTubeδιαδίκτυο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και με το οποίο ασκούσε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση και στους υποστηρικτές της. Έκανε λόγο για όργιο διαφθοράς στην Τουρκία, φαινόμενα θρησκευτικού σκοταδισμού, ηθική κατάπτωση και σε σκωπτικό ύφος έλεγε στον τουρκικό λαό ότι διασκεδάζουν για την Πρωτοχρονιά παρά την κατάπτωσή της, αλλά εκείνος δεν διασκεδάζει και θα καταναλώσει όλο το αλκοόλ που θα βρει στο σπίτι του και τα μπαρ. Τέλος, από τα ειρωνικά του σχόλια δεν ξέφυγε και το γεγονός ότι στα κατεχόμενα έχουν διαφορετική ώρα, λέγοντας που θα πάει να γιορτάσει για δεύτερη φορά την Πρωτοχρονιά στη Λευκωσία.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, όχλος φανατικών ισλαμιστών και εθνικιστών -άγνωστο πώς- πέρασε τα μέτρα ασφαλείας, εισήλθε εντός του χώρου στάθμευσης του αεροσκάφους και επιχείρησε να λιντσάρει τον Σανσάλ. Φίλοι του στην Τουρκία και την Κύπρο εκφράζουν φόβους για την ασφάλειά του.

Λίγο πριν τη γνωστοποίηση της είδησης της «απέλασης» του, ο Μπαρμαρός Σανσάλ μίλησε στην «Καθημερινή της Κύπρου» και είπε ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη πτήση του στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας των επιθέσεων που δεχόταν. Επίσης, αποκάλυψε ότι τροποποιεί τα σχέδια του και σκέφτεται πλέον να απομακρυνθεί από την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα