Το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού νότια της Δαμασκού

23:44 8/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Θέση του συριακού στρατού νότια της Δαμασκού βομβάρδισαν ισραηλινά μαχητικά, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA, ενώ η συριακή αεράμυνα εξουδετέρωσε δύο ισραηλινούς πυραύλους. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή καταστροφές, ενώ το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πηγή σο αεροδρόμιο της Βηρυττού δήλωσε στο RIA-Novostiότι ισραηλινά μαχητικά πετούσαν στον αέρα του Λιβάνου τη στιγμή της επίθεσης στη συριακή περιοχή.

Οι αναφορές για την επίθεση ακολούθησαν της ανακοίνωης από τον Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ

από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά όπλα και την επαναφορά των κυρώσεων κατά της χώρας.

Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα επιτεθεί αν δώσει βάση στο Ιράν ενώ μεσα στην εβδομα΄δα είχε αναφερθεί κίνηση ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Το Ισραήλ εικάζει ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να χτυπήσει για αντίποινα του βομβαρδισμού της αεροπορικής βάσης Τ4 στη Συρία όπου επτά στρατιωιτκοί σύμβουλοι και μέλη της ρανικής εθνοφρουράς σκοτώθηκαν. Το Ιράν θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο γι αυτήν την επίθεση.

The post Το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού νότια της Δαμασκού appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα