Ντόναλντ Τραμπ- Έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά

20:55 8/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμος να ανακοινώσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Αν και υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο Reuters, ανέφερε

πως ο Τραμπ δεν είπε τέτοια πράγματα στον Μακρόν, πηγή που μίλησε στην κορυφαία εφημερίδα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν ξανά όλες τις μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν -κυρώσεις που είχαν αρθεί με βάση τη συμφωνία- καθώς και νέα οικονομικά τιμωρητικά μέτρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται να στηρίζει την «πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Από τη μεριά της η Τεχεράνη δηλώνει πως δεν φοβάται τις κυρώσεις ενώ η Μόσχα, δια στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, καλεί την Ουάσινγκτον να μη λάβει βιαστικές αποφάσεις.

Στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων τάχθηκε υπέρ της «διόρθωσης» των προβληματικών σημείων στη συμφωνία και της κατά γράμμα εφαρμογής της, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να αποσυρθούν από αυτήν.

Η Βρετανία, από την πλευρά της, εξέφρασε την έντονη απαισιοδοξία της ενόψει της ανακοίνωσης του Τραμπ.

«Δυστυχώς, είμαστε βαθιά απαισιόδοξοι για την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ αργότερα σήμερα. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι ακριβώς θα πει ο πρόεδρος Τραμπ απόψε» είπε στο πρακτορείο Reuters ένας Βρετανός διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Ο στόχος μας παραμένει να διατηρήσουμε την JPCOA. Θα χρειαστεί να περιμένουμε για να καταλάβουμε ποιο είναι το σχέδιο των ΗΠΑ για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος μας, να αποτρέψουμε το Ιράν από το αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να αντιμετωπίσουμε τη στάση του στην περιοχή», πρόσθεσε.

Το Ιράν δεν φοβάται τις αμερικανικές κυρώσεις ούτε ακόμη και μια επίθεση από τις ΗΠΑ, διαμήνυσε ο υποδιοικητής των Φρουρών της Επανάστασης σήμερα, ενόψει της ανακοίνωσης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το έθνος μας δεν φοβάται τις κυρώσεις των ΗΠΑ ούτε μια στρατιωτική επίθεση. Οι εχθροί μας, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής, του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ. του Ισραήλ) και των συμμάχων τους στην περιοχή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν έχει προετοιμαστεί για τα χειρότερα σενάρια και απειλές» είπε ο Χοσεΐν Σαλαμί, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Ντόναλντ Τραμπ- Έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά

The post Ντόναλντ Τραμπ- Έτοιμος να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα