Το «μπράβο» αξίζει 31,5 δισ. ευρώ

10:21 19/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε, τελικά, αυτό που ζητούσε από τη Σύνοδο Κορυφής. Οι αρχηγοί των 17, με κοινή τους δήλωση, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα, για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και τις «αξιοσημείωτες προσπάθειες» του ελληνικού λαού.

Όπως αναμενόταν, το ανακοινωθέν παραπέμπει στο Eurogroup, το οποίο και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις μετά τη σύνταξη της έκθεσης της τρόικας.

Στην κυβέρνηση κρατούν χαμηλούς τόνους, εκτιμούν, ωστόσο, ότι η δήλωση αυτή συνιστά… τη

μισή δόση.

Κρίσιμη για τις εξελίξεις των επόμενων ημερών είναι η νέα, τρίτη σε διάστημα λίγων ημερών, συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά σήμερα το πρωί με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι οι εκκρεμότητες με την τρόικα συνιστούν λεπτομέρειες –οι οποίες θα κλείσουν σύντομα- αλλά και να τονίσει την ανάγκη να ανοίξουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης, ώστε να οξυγονωθεί η ελληνική οικονομία.

Την ασφυξία στην αγορά λόγω της δραματικής έλλειψης ρευστότητας επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς και στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, για αυτό και θα ζητήσει από τη Γερμανίδα Καγκελάριο όχι μόνο  την εκταμίευση της δόσης, αλλά και την εφάπαξ καταβολή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα